Inici > LLEGIR AMB LA FAMÍLIA

Campanyes de lectura per a la família

Campanyes de lectura per a la família                                               

 Al vídeo de presentació es pot veure una de les lectures dramatitzades que va utilitzar la salmantina Teresa Corchete, en la seua conferència "La lectura en l'àmbit familiar. Créixer entre afectes i llibres." El principal objectiu de la xarrada és donar les claus per al foment de la lectura dins de la família, i alhora explicar algunes de les experiències que ha posat en pràctica amb èxit la Fundació Germán Sánchez Ruipérez de Salamanca.

Per a Corchete, si volem que els xiquets acaben convertint-se en bons lectors, hem de traure temps per llegir amb ells, des de ben menuts. A més a més va recalcar que la lectura mai ha de ser una imposició i que es pot compartir amb videojocs i televisió. Això sí vigilant el temps que es dedica a una i a altra activitat. La representant de la fundació salmantina destaca el paper dels mestres, dels bibliotecaris i dels llibreters per orientar als pares i mares en l'educació dels més menuts. Això sí, a pesar de tots els esforços que es puguen fer, no sempre es garanteix que els xiquets acaben convertint-se en bons lectors.

Des del Centro de Salamanca de la Fundación Germán Sánchez Ruipérez, una de les institucions que més treballa la promoció de la lectura a Espanya, ens expliquen l'experiència de la FGSR i alguns dels plans que tenen en marxa i coordinen.

Teresa Corchete. Fundación Germán Sánchez Ruipérez.

La Fundación Germán Sánchez Ruipérez inicia en 1985 el Centro Internacional del Libro Infantil y Juvenil a Salamanca amb l'objectiu de fomentar i estimular els hàbits lectors, formar professionals de la promoció de la lectura i de l'organització i dinamització de les biblioteques escolars, promoure estudis d'investigació en els camps de la literatura, la lectura i les biblioteques.

Document presentació de la conferència:

Campanyes_ lectura_familia.pdf

 

CRÒNICA: CAMPANYES DE LECTURA PER A LA FAMÍLIA
CONFERÈNCIA: CAMPANYES DE LECTURA PER A LA FAMÍLIA

Opinions
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic