Inici > LLEGIR AMB IL·LUSTRACIONS

El còmic és lectura?

El còmic és lectura?

 Esta és la principal qüestió que l'experta Olalla Hernández tracta d'aclarir: en primer lloc proposa diverses definicions per al còmic.  La classificació dels còmics es fa, bàsicament segons el seu lloc de procedència. Per això, podem parlar de còmic asiàtic, europeu o americà. Tal vegada el més popular és l'asiàtic i dins d'ell, el manga. Un altre gènere amb molts seguidors és la novel·la gràfica. Un terme que el va acunyar el dibuixant Will Einer en els 70, per donar prestigi a la seua nova obra, "Contrato con Dios".  També es parla d'altres gèners com el llibre-album. Com a conclussió Hernández destaca la llibertat que té el creador del còmic, respecte a altres tipus de literatura, que ha fet possible més experimentació. 

 Olalla Hernández Ranz, Promoció de la lectura.

El còmic i la novel·la gràfica són d'aquells llibres que agraden els més joves. A través de taller coneixerem les diferències entre els diferents tipus de manga, les diferents ofertes de còmic i les noves propostes de novel·la gràfica.

Olalla Hernández ha treballat en la Fundación Germán Sánchez Ruipérez en la biblioteca de joves i en diferents plans de promoció de la lectura. En l'actualitat, és especialista en promoció de la lectura i còmic i imparteix tallers i conferències sobre aquests temes. Col·labora en la difusió de crítica de còmic a la Revista Educación y Biblioteca.

Documentació i presentació de la conferència:

El_comic_es_lectura.pdf

CRÒNICA: ÉS EL CÒMIC LECTURA?
CONFERÈNCIA: ÉS EL CÒMIC LECTURA?

Opinions
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic