Inici > LLEGIR AMB LA FAMÍLIA

LLegim amb els pares, consells per a fer llegir

Llegim amb els pares, consells per a fer llegir.

Llegir amb els fills i visitar llibreries. Receptes per a crear l'hàbit lector. Sabem que llegir és profitós, millora el rendiment acadèmic dels xiquets i té molts beneficis en la vida quotidiana, però de vegades no és fàcil inocular als fills el virus de la lectura.

Joan Carles Girbés, periodista, editor i autor del llibre 'Llegir per a créixer. Guia pràctica per a fer fills lectors', explica alguns consells per cultivar des de la família l'hàbit lector. Predicar amb l'exemple, trobar temps per llegir amb els fills, parlar de llibres i visitar llibreries i biblioteques, són algunes de les recomanacions tot i que, ja ho adverteix Girbés, no hi ha cap recepta miraculosa.

L'adolescència és un moment conflictiu. Al voltant dels 16 anys molts xiquets lectors deixen de ser-ho, però no hem de desesperar, el més important és trobar els temes que els motiven, tindre la música i el cinema com a aliats i no menysprear el còmic i la novel·la gràfica encara que no siguen textos pròpiament literaris.

I si, tot i seguir els consells, finalment no s'aconsegueix que el fill tinga una atracció especial pels llibres, tampoc no s'haurà perdut el temps.

Joan Carles Girbés.

Editor, periodista i autor del bloc sobre el món del llibre i de l'edició Tirant al cap (http://tirantalcap.blogspot.com ). Ha publicat el llibre Llegir per a créixer: Guia pràctica per a fer fills lectors.

Documentació i presentació de la conferència:

Llegim amb els pares.pdf

CRÒNICA: LLEGIM AMB ELS PARES, CONSELLS
CONFERÈNCIA: LLEGIM AMB ELS PARES, CONSELLS

Opinions
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic