Inici > LLEGIR A TRAVÉS DE LA WEB 2.0

La promoció de la lectura a la web 2.0

La promoció de la lectura a la web 2.0

Dolors Reig, psicòloga experta en xarxes socials i noves tecnologies, tancava enguany l'Escola de Pares i Mestres. La seua intervenció girà entorn d'una idea bàsica: és més important ensenyar els nens a utilitzar eines d'aprenentatge que subministrar-los coneixements d'una manera convencional. Estaran més preparats per al futur si saben com buscar la informació i com organitzar-se col·lectivament.

Internet ha permés recuperar les xarxes socials, que existien abans que s'implantara la televisió, encara que eren geogràficament limitades. L'opinió de molts, accessible instantàniament en forma de recomanacions dels contactes de twitter, per exemple, orienta moltes decisions personals. És l'anomenada intel·ligència col·lectiva.

La gent té por de la sobreinformació d'Internet. Però per a Dolors Reig és just al contrari: la xarxa t'ajuda a trobar el que necessites.  Esta possibilitat de disposar d'una bona xarxa de contactes és bàsica per fer la vida més fàcil a qualsevol col·lectiu professional.

En l'era digital, els nens poden saber d'algunes coses més que els mestres, que han perdut el monopoli del coneixement. Això s'ha de reconéixer i aprofitar-ho. En eixa línia, la psicòloga proposà un mètode perquè els xiquets i els joves s'interessen, per exemple, pel Quixot.

Dolors Reig acabà la seua intervenció amb dos reflexions sobre l'actual generació adulta, acostumada a l'aïllament que provoca la televisió i enamorada del llibre de paper.

Presentació de la intervenció de Dolors Reig:

La promoció de la lectura en la web 2.0

 

Crònica de la intervenció. Dolors Reig.
Dolors Reig. Sessió completa

Opinions
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic