Inici > LLEGIR AMB IL·LUSTRACIONS

L'àlbum il·lustrat és lectura?

L'àlbum il·lustrat és lectura?

 La professora i editora Irene Sabino exposa les característiques de l'àlbum il·lustrat: l'àlbum il·lustrat té una funció molt important per a cridar l'atenció dels més menuts cap al món de la lectura. En primer lloc, perquè en aquest tipus de publicacions el text i el dibuix tenen una funció complementària per fer més comprensible la història. Diversos elements  influeixen en el resultat final del llibre, entre ells el format, la tipografia, la manera de presentar els personatges, els ambients, o les relacions entre el text i el dibuix.

Sabino també explica com elaboren un llibre en l'editorial Ekaré, on treballa; entre les qüestions més curioses la professora desvetlla que és convenient que l'escriptor i l'il·lustrador no tinguen cap relació.Tot, per a aconseguir un llibre el més atractiu possible.

Irene Sabino, Editorial Ekaré.

L'àlbum il·lustrat és una nova proposta complexa. I un llibre nou planteja nous dubtes sobre com triar, per a quina edat, per a quins gustos o conèixer les millors propostes i les més adequades. 

Irene Sabino és llicenciada de l'Instituto de Diseño Neumann en Caracas i de Parson's School of Design a Nova York. Ha treballat com a professora d'il″lustració de llibres per a infants en l'Asociación Pro-Diseño de Caracas i des de 1985 és Directora d'Art d'Ediciones Ekaré. Col·labora en la difusió de crítica i lectura de l'àlbum il″lustrats en diferents associacions i universitats.

Documentació presentació de la conferència:

album_illustrat_es_lectura.pdf

CRÒNICA: L'ÀLBUM IL·LUSTRAT ÉS LECTURA?
CONFERÈNCIA: L'ÀLBUM IL·LUSTRAT ÉS LECTURA?

Opinions
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic