Inici > LLEGIR AMB ELS AUTORS

Llegim amb els autors a l'escola

Llegim amb els autors a l'escola.

Albert Dasí explica què fan a l'escola La Gavina, que ell dirigeix, per crear lectors entusiastes, fonamental segons Dasí per crear bons estudiants, bons amants del coneixement i bons investigadors per a tota la vida.

Dasí posa l'exemple de Finlàndia, el país que encapçala els índex de lectura arreu del món, perquè fa 100 anys apostà pel coneixement com a motor de creixement i riquesa del país. Per a Dasí, és cert que ací hem començat amb molts anys de retard, però això no pot ser excusa per a no actuar ja.

A la Gavina pensen que per fer bons lectors cal fer-los un bon acompanyament i fins i tot obligar a llegir com s'obliga a menjar.

A la Gavina munten parades de llibres, visiten cada any la fira del Llibre, organitzen tallers de lectura conjunts entre pares i fills i des d'este curs els alumnes de secundària guien les lectures dels de primària. Dasí va oferir la llista de llibres imprescindibles per a un jove que va elaborar Vicenç Pagés, un dels seus experts de referència. A la Gavina, han fet pujar la llista a un centenar.

Dasí recalca també la necessitat de bons traductors de la literatura universal i remarcà que l'escola no pot quedar-se arrere a l'hora d'enfrontar-se als canvis profunds que durà el llibre electrònic.

Albert Dasi. Director de l'Escola Gavina.

L'Escola Gavina és un espai i un temps per fer créixer persones. Per això, hi ha un equip de mestres amb un projecte educatiu compartit amb les famílies, de compromís per la llengua, per la cultura i el territori. El medi, les instal·lacions i l'equipament afavoreixen el conjunt del projecte i l'aconseguiment d'objectius. L'escola gavina és una empresa cooperativa consolidada al llarg de trenta anys, amb el ferm propòsit de fer escola i guanyar futur. Una de les activitats principals és el foment de la lectura a través dels autors valencians. Més informació a http://www.escolagavina.cat/

Llegir amb autors a escola 1.pdf

Llegir amb autors a escola 2.pdf

 

CRÒNICA: LLEGIR AMB ELS AUTORS A L'ESCOLA
CONFERÈNCIA: LLEGIM AMB ELS AUTORS A L'ESCOLA

Opinions
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic