Inici > LLEGIR AMB NOVES TECNOLOGIES

Llegim amb els fills, amb les pantalles?

Llegim amb els fills, amb les pantalles?

El concepte de lectura va molt més enllà del llibre. És possible compatibilitzar hàbits de lectura i noves tecnologies d'oci i formació. El repte per a pares, docents i bibliotecaris és promoure la competència digital de xiquets i joves. Són alguns dels  per Gonçal López-Pampló, filòleg i professor. I és que alfabetitzar ja no pot ser aprendre les beceroles; el repte per a pares, docents i bibliotecaris és promoure la competència digital de xiquets i joves. Per això López-Pampló recomana els pares disposar d'un ordinador compartit, estar atents als usos que els fills fan d'Internet més que al temps que li dediquen, fomentar l'intercanvi generacional i no castigar sense ordinador.

En l'àmbit educatiu, el filòleg reclama a l'administració més mitjans per a la formació del professorat i la renovació de les instal·lacions educatives, perquè el llibre de text com a ferramenta fonamental, ja no val.

Pel que fa a la nostra llengua, López Pampló lamenta que tot i que el 40% de la població parla habitualment en Valencià, només el 4% consulta webs en esta llengua. Recomana fer servir el valencià en totes les tecnologies, com al mòbil o a les xarxes socials, i exigir-ne l'ús a les pàgines webs del nostre àmbit lingüístic.

Els lectors tendim a convertir-nos en lectors multiformat, però els més clàssics no han de patir. Sembla que el futur del llibre imprés de moment no corre perill.

Gonçal López-Pampló Rius.

Filòleg, professor de la Universitat de València i investigador especialitzat en l'ensenyament literari a través d'Internet (màster en Educació i TIC). Parlarà sobre les propostes més interessants de comunicació virtual per animar a la lectura i ajudar els pares i mestres en el foment lector.

Documentació i presentació de la conferència:

Llegir_amb_fills_llegir_pantalles.pdf

La Neta de Frank Doel.pdf

 

CRÒNICA: LLEGIM AMB ELS FILLS, AMB LES PANTALLES
CONFERÈNCIA: LLEGIM AMB ELS FILLS, AMB PANTALLES

Opinions
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic