Inici > LLEGIR A TRAVÉS DE LA WEB 2.0

Llegim des de la wiki i els relats digitals

Llegim des de la wiki i els relats digitals

Antoni de la Torre, un professor que aplica a les seues classes des de fa anys les TIC, tecnologies d'informació i comunicació. Deia Confuci que calia passar a l'acció per a comprendre. I eixe principi l'aplica convençut com està que les TIC permeten gestionar millor l'alumnat i captar l'atenció de més alumnes.

L'escola, per tant, ha de ser una escola 2.0, que permet la comunicació simultània i alfabetitza els joves de l'era digital. De la Torre ja fa temps que proposa als seus alumnes treballar en wikis, perquè això reforça la capacitat de crear de manera compartida. Les wikis estan obertes a la comunitat. I per tant, són accessibles als pares dels estudiants.

Antoni de la Torre concretà tots estos principis generals en algunes de les experiències que ha tingut amb seus deixebles.  Després de llegir Diccionari per a ociosos, de Joan Fuster, professor i alumnes acordaren fer-ne un altre, imitant l'estil fusterià. I també treballaren les Històries del senyor Keuner, de Bertold Brecht. Els joves van quedar impactats amb els contes inclosos en Pel·lícula verge, contes perversos, de Jordi Sierra i Fabra.  

Presentació de la conferència, en PDF

LLEGIM_DES_DE_LA_WIKI_I_ELS_RELATS_DIGITALS-Presentaci__1.pdf

LLEGIM_DES_DE_LA_WIKI_I_ELS_RELATS_DIGITALS-Presentacio_2.pdf

LLEGIM_DES_DE_LA_WIKI_I_ELS_RELATS_DIGITALS-Presentacio_3.pdf

Recursos de la conferència:

Gemma Pasqual aconsella els joves escriptors

Visita de Gemma Pasqual al IES Joanot Martorell

El docent convidat a esta IV edició de l'Escola explicà també quin ús fa de l'altra gran eina que aplica a les seues classes, el relat digital. I estos són alguns exemples reals duts a terme els últims mesos.

Relat Digital - Memòries d'infància.

Crònica de la intervenció. Antoni de la Torre
Antoni de la Torre. Sessió completa

Opinions
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic