Inici > LLEGIR AMB ELS AUTORS

Llegim amb Gemma Pasqual

Llegim amb Gemma Pasqual.

Gemma Pasqual aporta a l'Escola de Pares i Mestres la seua visió com a autora pròxima als joves per als quals escriu i amb qui contacta molt sovint a escoles i instituts. La literatura s'ha convertit en professió per a ella i se'n sent feliç. Però és escriptora un poc per casualitat.

Començà inventant una història sobre el futur del seu fill, quan tenia uns mesos de vida: “què seria quan fora major, que suspenia les assignatures, que volia anar a un concert de rock...” La història l’atrapà i no la pogué deixar fins acabar-la, quan li la donà a llegir al seu marit i aquest li digué que havia escrit una novel·la juvenil i que era publicable.

Després vingué un llibre com 'Marina', ple de compromís social i polític. Un llibre antifeixista que es reedita anualment, al qual seguiren altres.Gemma Pasqual confessa sense melindres que està encantada de rebre premis.El contacte quasi quotidià amb els joves li permet ser-ne una bona coneixedora del seu món.

Gemma Pasqual.

Una dona compromesa que estima la seua terra i la seua gent va decidir canviar de vida donant un nou ús a l'ordinador: en comptes de programaris i comptabilitat, que és el que hi feia fins aleshores, el va utilitzar per a inventar-se històries. Històries fetes especialment per als joves, que són la gent que li agrada més. Guanyadora de premis com Premi Mallorca de Narrativa Juvenil 2008 per l'obra La Relativitat d'anomenar-se Albert. Premi Barcanova 2007 de Literatura Juvenil per l'obra Llàgrimes sobre Bagdad o Premi Benvingut Oliver 2007 de Literatura Juvenil per l'obra La Mosca, assetjament a les aules. Més informació a http://www.gemmapasqual.cat/

 

PRESENTACIÓ I ENTREVISTA: GEMMA PASQUAL
CONFERÈNCIA: GEMMA PASQUAL

Opinions
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic