Inici > LLEGIR AMB LA FAMÍLIA

Llegim amb els bebés, amb pares novells?

Llegim amb els bebés, amb pares novells?

Glòria Gorchs bibliotecària és experta en literatura infantil i cofundadora del projecte Nascuts per llegir, que utilitza els llibres per obrir nous móns als infants i que necessita per funcionar els professionals de la pediatria i el suport econòmic dels ajuntament on està implantat.

Però sobretot necessita als pares. Els nadons juguen amb els llibres, els passegen, se'ls posen a la boca i de tant en tant l'obrin i miren. Però eixa mirada ha de tindre el complement de la paraula del pare o la mare que li assenyalen els objectes del llibre o li conten una història.

Naturalment, són llibres primer de tela o plàstic i després de paper imprés, però en tots les imatges, siguen dibuixos o fotografies, juguen un paper primordial, siguen esquemàtiques o més realistes. I és molt important que les històries siguen divertides.

Nascuts per llegir és un projecte que naix a Itàlia, Nati per legere, però que hui funciona en diversos països.

Glòria Gorchs.

Bibliotecària especialitzada en literatura infantil i juvenil, de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona. Actualment treballa a la Biblioteca Roca Umbert de Granollers. Col″labora amb la revista Faristol, El Tatano i el suplement de llibres Presència. Cofundadora del projecte Nascuts per llegir, promogut pel Consell Català de Llibre per a infants i Joves (OEPLI-IBBY), el Col″legi Oficial de Bibliotecaris- Documentalistes de Catalunya, la Secció d'Atenció Primària de la Societat Catalana de Pediatria, l'Associació Catalana d'Infermeria Pediàtrica i l'Associació Catalana de Llevadores. Pàgina web: http://www.nascutsperllegir.org/projecte.htm

Documentació i presentació de la conferència:

Llegir amb els bebes.pdf

Llibres_al_bressol.pdf

 

CRÒNICA: LLEGIM AMB ELS BEBÉS, AMB PARES NOVELLS?
CONFERÈNCIA: LLEGIM AMB BEBÉS, AMB PARES NOVELLS?

Opinions
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic