Inici > Ponents

Ponents

Ponents.

Teresa Corchete. Fundación Germán Sánchez-Ruipérez.                                  

                                                                                        

 La Fundación Germán Sánchez Ruipérez inicia en 1985 el Centro Internacional del Libro Infantil y Juvenil a Salamanca amb l'objectiu de fomentar i estimular els hàbits lectors, formar professionals de la promoció de la lectura i de l'organització i dinamització de les biblioteques escolars, promoure estudis d'investigació en els camps de la literatura, la lectura i les biblioteques.

Albert Dasi. Director Escola Gavina.

                                                                                                      

L'Escola Gavina és un espai i un temps per fer créixer persones. Per això, hi ha un equip de mestres amb un projecte educatiu compartit amb les famílies, de compromís per la llengua, per la cultura i el territori. El medi, les instal·lacions i l'equipament afavoreixen el conjunt del projecte i l'aconseguiment d'objectius. L'escola gavina és una empresa cooperativa consolidada al llarg de trenta anys, amb el ferm propòsit de fer escola i guanyar futur. Una de les activitats principals és el foment de la lectura a través dels autors valencians. Més informació a http://www.escolagavina.cat/

Antoni de la Torre. Docent

Treballa com a professor de Valencià a l'IES Joanot Martorell de València, i és tutor d'un grup de 4t ESO de línia; 26 anys de professor de Valencià en ESO i Batxillerats Coautor de llibres de text de Valencià: Llengua i Literatura per a l'editorial Teide Ha realitzat nombrosos cursos de Llengua per a la Conselleria d'Educació i sobre les aplicacions didàctiques de les noves tecnologies en el Cefire de València. Durant dos cursos escolar ha impartit a la Universitat de València en col·laboració l'assignatura 'Tecnologies de la informació i la comunicació' dins del Màster "Assessorament Lingüístic i Cultura Literària: aplicacions al context valencià".  
Fa cinc cursos escolars que utilitza les TIC a l'aula per a l'enseyament del valencià. Forma part activa de la xarxa de professorat "Un Entre Tants", que reivindica i divulga les noves tecnologies per a l'ensenyament de la llengua. El seu blog: http://laparaulavola.blogspot.com/

Cristina Durán i Miguel Ángel Giner Bou. Il·lustradors.                                 

                                                                      

  Els dos il·lustradors formen l'estudi La Grua estudio i són membres actius de l'APIV. Són autors de les il·lustracions de llibres per a infants, per a adolescents, de còmics, novel3la gràfica, publicitat i animació. Entre els seus llibres destaquem Una posibilidad entre mil, novel·la gràfica autobiogràfica que conta la seua experiència en el món de la discapacitat a través de la història de la seua filla Laia. Més informació a http://www.lagruaestudio.com/

Laura Gallego. Escriptora

 Amb 30 novel·les publicades, nombrosos premis aconseguits: la seua actualitzada entrada en la wikipedia, ens informa de les temàtiques que explora com els seus inicis amb la literatura històric-fantàstica, la ciència ficció, la fantasia èpica, la literatura infantil… o la importància de l'amor.
Un altre lloc que ens parla de la seua obra és la web fan http://www.idhun.net/  la web per i per a fans de Laura Gallego, com ells s'anuncien. I òbviament, el millor per a estar informats és la seua pròpia pàgina en l'apartat autora http://www.lauragallego.com  allí ens parla: va començar a escriure als 11 anys, ...als 21 anys escriu Finis Mundi, el primer llibre que va publicar però el número 14 que va escriure; no havia publicat gens abans i guanya Premi Barco de Vapor.

Joan Carles Girbés.Editor.                                            

                                                                                       

Editor, periodista i autor del bloc sobre el món del llibre i de l'edició Tirant al cap (http://tirantalcap.blogspot.com ). Ha publicat el llibre Llegir per a créixer: Guia pràctica per a fer fills lectors.

Glòria Gorchs. Bibliotecària especialitzada.                                                        

                                                                                                          

Bibliotecària especialitzada en literatura infantil i juvenil, de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona. Actualment treballa a la Biblioteca Roca Umbert de Granollers. Col·labora amb la revista Faristol, El Tatano i el suplement de llibres Presència. Cofundadora del projecte Nascuts per llegir, promogut pel Consell Català de Llibre per a infants i Joves (OEPLI-IBBY), el Col·legi Oficial de Bibliotecaris- Documentalistes de Catalunya, la Secció d'Atenció Primària de la Societat Catalana de Pediatria, l'Associació Catalana d'Infermeria Pediàtrica i l'Associació Catalana de Llevadores. Pàgina web: http://www.nascutsperllegir.org/projecte.htm

Olalla Hernández Ranz. Promoció de la lectura.                                                  

                                                                                                            

 Olalla Hernández ha treballat en la Fundación Germán Sánchez Ruipérez en la biblioteca de joves i en diferents plans de promoció de la lectura. En l'actualitat, és especialista en promoció de la lectura i còmic i imparteix tallers i conferències sobre aquests temes. Col·labora en la difusió de crítica de còmic a la Revista Educación y Biblioteca.

Enric Iborra. Docent

Nascut a València el 1960, Enric Iborra és catedràtic de valencià en l'IES Lluís Vives de València. Ha publicat diversos llibres de text per als nivells de secundària i batxillerat de l'assignatura de valencià, en les editorials Anaya i Oxford,  una antologia del conte modern en l'editorial Brosquil, així com diversos estudis de literatura. Des de setembre del 2010 és autor del bloc literari La serp blanca (http://laserpblanca.blogspot.com/)

Dolors Insa. Biblioteca de Cocentaina.

Dolors Insa, per la seua tasca a favor de la promoció de la lectura i la biblioteca, ha rebut el premi Bibliotecari de l'Any concedit per l'Associació de Bibliotecaris Valencians. Des de la biblioteca de Cocentaina que dirigeix es promouen diferents activitats de promoció de la lectura adreçades als pares i als usuaris de totes les edats. Destaquem el blog de poesia infantil i juvenil.

Gemma Lluch. Universitat de València.                                                           

                                                                                                           

Professora i investigadora de la Universitat de València. Especialista en narratives infantils i juvenils i programes de promoció de la lectura. Assessora i coordinadora d'Espanya i Portugal del projecte d'investigació: "Lecto escrituras en la sociedad de la información. Por una alfabetización, clave de desarrollo social y la creatividad ciudadana" (CERLALC – AECI). Web: http://www.uv.es/lluchg/ 

Gonçal López-Pampló Rius. Universitat de València.                                          

                                                                                                           

Filòleg, professor de la Universitat de València i investigador especialitzat en l'ensenyament literari a través d'Internet (màster en Educació i TIC). Parlarà sobre les propostes més interessants de comunicació virtual per animar a la lectura i ajudar els pares i mestres en el foment lector.

Jesús Martín-Barbero, Investigador. 

                                                                                                           

 Investigador invitat de la Universitat de Universitat de València, de la Càtedra UNESCO de Comunicación (UAB), Divisió of Literatures, Cultures and Languages (Universitat de Stanford), Escuela Nacional de Antropología e Historia (Mèxic) o Centrum fur Literaturforschung (Universitat Lliure Berlín. Actualment és assessor en Polítiques Culturals, entre altres, de la UNESCO, la OEI i el Convenio A. Bello i coordinador d'Investigació a la Facultat de Comunicació i Llenguatge de la Universidad Javeriana (Bogotá).

Gemma Pasqual. Escriptora.                                                            

                                                                                                           

Una dona compromesa que estima la seua terra i la seua gent va decidir canviar de vida donant un nou ús a l'ordinador: en comptes de programaris i comptabilitat, que és el que hi feia fins aleshores, el va utilitzar per a inventar-se històries. Històries fetes especialment per als joves, que són la gent que li agrada més. Guanyadora de premis com Premi Mallorca de Narrativa Juvenil 2008 per l'obra La Relativitat d'anomenar-se Albert. Premi Barcanova 2007 de Literatura Juvenil per l'obra Llàgrimes sobre Bagdad o Premi Benvingut Oliver 2007 de Literatura Juvenil per l'obra La Mosca, assetjament a les aules. Més informació a http://www.gemmapasqual.cat/

Gustavo Puerta. Llibreter.

                                                                                                            

 Llibreria "La Mar de Letras. Libreria Infantil y Juvenil". Premio Nacional Librero Cultural 2007. Mención Especial del Jurado 2004. Crític literari, coordina la secció de Literatura Infantil i Juvenil de la revista Educación y Biblioteca.

Dolors Reig, Psicòloga social

Després d'uns 15 anys dirigint Centres, Programes i Projectes de Formació, actualment  exerceix com a freelance de professora, conferenciant, consultora, en diferents empreses, institucions, Universitats i organitzacions sobre els temes següents: Innovació social, entorns col·laboratius, Dinamització de comunitats, xarxes socials, Tendències web, empresa 2.0, Social Media, Entorns Personals d'Aprenentatge, Educació 2.0, Innovació educativa, Ciberculturas, etc…
En la xarxa, forma part de diverses comunitats, comitès científics d'experts en social media, educació, tendències de futur en la web, etc… amb els quals estudia en profunditat els temes dels quals parla.
Quant a publicacions, destacaria diferents aportacions en llibres sobre models de Open Social Learning (aprenentatge social obert), PLEs, Web social, etc… Col·labora de forma puntual amb diferents mitjans tradicionals (premsa, televisió, etc…). Més informació:
 http://www.dreig.eu/caparazon/, http://www.elcaparazon.net/

Irene Sabino. Editorial Ekaré.

                                                                                                           

 És llicenciada de l'Instituto de Diseño Neumann en Caracas i de Parson's School of Design a Nova York. Ha treballat com a professora d'il·lustració de llibres per a infants en l'Asociación Pro-Diseño de Caracas i des de 1985 és Directora d'Art d'Ediciones Ekaré. Col·labora en la difusió de crítica i lectura de l'àlbum il·lustrats en diferents associacions i universitats.

Jordi Sierra i Fabra. Escriptor.

                                                                                                             

Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil el 2007. Amb més de 9 milions de llibres venuts a Espanya, Jordi Sierra i Fabra és sens dubte l'escriptor per a adolescents per excel·lència és el 8é autor més llegit en els centres escolars (MEC). Ha creat la Fundació Jordi Sierra i Fabra per ajudar a joves escriptors i la Fundación Taller de Letras Jordi Sierra i Fabra per l´Amèrica Llatina a Medellín, Colòmbia. Més informació a http://www.sierraifabra.com/ant/secciones/Catala/

Carlota Torrents. Portal "Què llegeixes?"

                                                                                                           

Dins del Pla de Foment per la Lectura del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, la Institució de les Lletres Catalanes desenvolupa el nou portal Què llegeixes. I ho fa amb la col·laboració del Departament d'Educació i la Subdirecció General de Biblioteques, i amb el suport de Vilaweb. Aquest fòrum sobre llibres neix després de l'èxit del "Què llegeixes? Connecta't als llibres!" creat l'any 2005, i després de l'interès dels participants del primer QL? a eixamplar les eines del primer portal i crear un espai de trobada i comunicació entre lectors. Oriol Comas s'ha encarregat de la creació i el desenvolupament del Què llegeixes, Carlota Torrents n'és la cap de producció i l'administradora general. Més informació a http://www.quellegeixes.cat/ 

Opinions
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic