Inici > Galeusca 2018 > Conclusions

Conclusions

Les empreses que editem en gallec, valencià, basc i català, reunides a La Corunya els dies 14 i 15 de juny de 2018 en el marc de la trobada GALEUSCA 2018:

  1. Manifestem la voluntat d’ampliar i consolidar línies transversals de col·laboració en defensa de les llengües nacionals.
  2. Considerem que el suport a la cultura no és subvenció sinó inversió.
  3. Exigim, com a indústries editorials, un increment significatiu d’inversions públiques per al sector del llibre, amb la implicació dels departaments de Cultura, Indústria i Comerç.
  4. Constatem la necessitat que els governs de cada territori es coordinin per establir polítiques conjuntes en defensa de les seves llengües.
  5. Demanem la discriminació positiva de les inversions estatals respecte de les llengües dels territoris GALEUSCA, garants de la diversitat lingüística.
  6. Reiterem la necessitat d’executar i complir els plans de lectura, sempre acordats amb el sector i amb dotació econòmica suficient per portar-los a terme.
  7. Apostem per la internacionalització de les obres dels nostres creadors com a millors ambaixadors de la nostra literatura.
  8. Destaquem la feina i el paper de les dones en el sector editorial i apel·lem a corregir les desigualtats de gènere que encara existeixen.
  9. Manifestem la nostra preocupació davant dels atacs dels poders de l’Estat contra la llibertat d’expressió.

Aquestes conclusions seran traslladades als governs nacionals i estatal.

La Corunya, 15 de juny de 2018