Inici > 1- La Setmana del Llibre en Català

1- La Setmana del Llibre en Català

La Setmana del Llibre en català és una mostra que permet reconèixer la tasca de les editorials que editen en català, de les llibreries actives i de les revistes, donant visibilitat al llibre i a les publicacions periòdiques en català. També compta amb la col·laboració de les biblioteques públiques i entitats culturals que dinamitzen i faciliten l'accés a la cultura i posa, molt especialment, l'accent en facilitar l'accés als fons editorials, alhora que és un espai per presentar les darreres novetats i oferir eines de foment i recomanació lectora.

La Setmana dóna l'oportunitat de recuperar antics fons editorials i descobrir editorials i llibreries, a més ofereix un extens programa d'activitats amb tertúlies, lectures en veu alta, espectacles, cites amb entitats...

En aquesta 36a edició, com ja es fa ver en l’edició anterior, i gràcies a la col·laboració amb l’Institut Ramon Llull, 18 editors i agents literaris de 16 països diferents, han pogut veure i viure, l’esplendor i maduresa de la nostra indústria i han mantingut 425 reunions amb editors catalans.

Enguany, s’han organitzat 265 actes, dels quals 45 s’adreçaven als més menuts, s’han presentat més de 250 novetats editorials, més de 350 autors que escriuen i publiquen en català, han passat per La Setmana i han estat en contacte amb els seus lectors; 87 biblioteques públiques i 10 biblioteques escolars, d’arreu de Catalunya, han pogut ampliar el seu fons gràcies a patrocinadors institucionals i privats; les escoles han tornat (gràcies al petit canvi de dates) a visitar La Setmana; s’han repartit més de 200 “Biblioteques Personals” (que es van esgotar el dissabte dia 15) per potenciar la creació de nous lectors.

PROGRAMACIÓ DE LA "COLLITA VALENCIANA"

Diumenge 9 de setembre 

11.45h. Collita d’assaig polític
A càrrec de Ricard Pérez Casado (Ser valencians, Balandra Edicions), Salvador Vendrell i Joan Baldoví (En clau valenciana, Perifèric Edicions) 

12.05h. Collita d’assaig historiogràfic
Hi participen Albert Toldrà  (Il·luses, santes i falsàries, Edicions del Bullent), Francesc-Joan Monjo i Dalmau (Jesuïtes valencians. De l’esplendor Borja a l’ocàs Borbó, Publicacions Universitat d’Alacant), Marc Antoni Adell (El bisbe Climent, Publicacions Universitat Jaume I), Abel Soler (La cort napolitana, Publicacions de la Universitat de Valencia) 

12.25h. Parlem amb... 
Josep Lluis Sánchez (La pesca a la Mediterrània, Publicacions de la Universitat d’Alacant) 

12.35h. Collita menuda (literatura infantil)
A càrrec d’Empar Bris (Didín vol ser periodista, Edicions 96), Irene Verdú i Maria Martínez (Què cap en cap? Col·lecció El príncep preguntador, Lletra Impresa Edicions), Vicent Dasí (Loly Ferrer i l'enigma Gulliver, Edicions Bromera)

13.15h. Collita de versos
Hi participen Vicent penya (L’efímer i l’etern, Onada Edicions), Josep Lluis Roig (La llum de curtcircuit, Edicions Bromera), Eduard Verger (Antologia de poetes valencians. Del segle XIV al XIX, Institució Alfons el Magnànim- Centre Valencià d’Estudis i Investigació) i Manolo Gil

13.35h. Collita de narrativa
A càrrec de Joanjo Garcia (La pornografia de les petites coses, Sembra Llibres), Mariló Álvarez (La primera onada, Edicions Bromera), Manel Alonso (Entre les urpes del gat, 3i4)Carles Mulet (La bona lletra, de Rafael Chirbes, Lletra Impresa Edicions), Anna Lis (Darreres oportunitats, Balandra Edicions), David Miró (La germandat, Onada Edicions)

14.00h. Parlem amb...
Vicent Marco (Les boles del drac, Edicions Bromera)

14.10h. Collita assaig sobre memòria històrica
Hi participen Fernando Peña Rambla (El franquisme a Castelló, Publicacions de la Universitat Jaume I), Graciela Candela (Camil Albert. Memòries de la viuda d’un anarquista, Institutció Alfons el Magnànim- Centre Valencià d’Estudis i Investigació), Genar Martí i Jorge Saucedo (El fugitiu, Vincle Editorial)

16.30h. Collita primerenca (literatura juvenil)
A càrrec de Lourdes Boïgues (La revolta d’Adam, Edicions del Bullent), Teresa Broseta i Toni Cabo (No sigues rata!, Vincle Editorial), Mercè Viana (Les dones invisibles, Perifèric Edicons), Anna Oliver (Parlem d’amor? Tu tries, Edicions 96), Guillem Montoro i Patricia Estellés (I si fores tu? Vincle Editorial)

16.55h. Collita de parlars
Hi participen Josep Daniel Climent (L'interés per la llengua dels valencians, Llibres de la Drassana), Vicent Beltran i Carles Segura-Llopes (Els parlars valencians, Publicacions de la Universitat de València)

Opinions
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic