Inici > Converses amb... > Pla de Lectura d'Argentina

Pla de Lectura d'Argentina

EL PLA NACIONAL DE LECTURA D'ARGENTINA: FILOSOFIA I FUNCIONS

Dilluns, 27 de setembre de 2010, en la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València, va tindre lloc les converses amb les responsables del Pla Nacional de Lectura d'Argentina (http://www.planlectura.educ.ar  )

Margarita Eggers Lan, directora del Pla de Lectura, i Graciela Bialet, Coordinadora del Pla, presentaren les línies mestres d'aquesta iniciativa.

 

Margarita Eggers i Graciela Bialet

Argentina intenta recuperar els alts nivells de lectura que havia tingut tradicionalment. Des que l'any 2003 es posà en marxa la Campanya Nacional de Lectura, diversos plans i accions de govern tenen com a objectiu fer oblidar les polítiques anticulturals que aplicaren els governs militars dels anys 70. Argentina passa de 4 llibres per habitant el 1960 a 0,8 en esta dècada. I d'utilitzar cada ciutadà unes 5.000 paraules per terme mitjà, a únicament entre 800 i 1.500 en l'actualitat.

Graciela Bialet, Margarita Eggers i Gemma Lluch

Per això es posen en marxa els plans actualment en vigor, que pretenen prestigiar el llibre i la lectura en camps de futbol, estacions, hospitals, perruqueries i, naturalment i sobretot a les escoles. Les campanyes compten amb la col·laboració d'escriptors i cantants i s'han recolzat en una xarxa extensa de bones biblioteques escolars.

Per a fomentar la lectura, les escoles reben del Govern Federal entre 3.000 i 10.000 euros. A més, tres milions d'estudiants han rebut un netbook amb 160 Gigues de capacitat. Això ha permés promoure activitats que relacionen la lectura amb els videojocs, la ràdio, el vídeo, la premsa digital o els videoclips.

A continuació, teniu els materials utilitzats en la sessió:

Plan_Lectura_Argentina_1.pdf

Plan_Lectura_Argentina_2.pdf

Plan_Lectura_Argentina_3.pdf

Lectura_oportunidad_desvendar_mundo.pdf

I els enllaços d'interés

Consejo Nacional de la Lectura de Argentina

http://planlectura.educ.ar

Canal Encuentro TV

www.encuentro.gov.ar

Mapa Nacional de la Lectura

www.lectura.gov.ar

 

CRÒNICA: PLA NACIONAL DE LECTURA D'ARGENTINA
Resum sobre la sessió: Converses amb... Pla Nacional de Lectura d'Argentina


SESSIÓ COMPLETA: PLA DE LECTURA D'ARGENTINA
Enregistrament de la sessió dedicada al Pla de Lectura d'Argentina. Les intervencions de: Margarita Eggers Lan, directora i Graciela Bialet, Coordinadora de l'àrea de Córdoba, foren presentades per la professora Gemma Lluch.


UN BUEN PLAN: VÍDEOS PLA DE LECTURA D'ARGENTINA
.
.
.
.
.
.
.

Patrocinador
Patrocinador
Patrocinador
Patrocinador
subscriure's

Àrea d'Usuaris